Lichtkoepel Overkapping

Bezig met laden...

Een lichtkoepel voor een overkapping vormt een ideale oplossing om het natuurlijke daglicht onder uw carport, veranda of andere overdekte buitenruimte te versterken. Hoewel veranda's en houten overkappingen een stijlvolle en praktische aanvulling zijn op uw woning, kunnen ze soms het binnendringen van voldoende daglicht belemmeren. Door het integreren van een lichtkoepel verzekert u zich van natuurlijk licht wat op den duur aan energie bespaart doordat kunstmatig licht niet nodig is.

  3 producten

  3 producten

  Lichtkoepels overkapping: glas of kunststof

  Lichtkoepels zijn verkrijgbaar in verschillende materialen. Zo kun je kiezen uit de kunststof materialen acrylaat, polycarbonaat, of uit een glazen lichtkoepel. Welk materiaal het beste is hangt af van uw specifieke wensen. Glazen lichtkoepels bieden een strakke, moderne uitstraling en zijn vervaardigd uit verstevigd glas voor optimale bescherming. Bovendien zijn ze beschikbaar in platte uitvoeringen. Kunststof lichtkoepels zijn lichter van gewicht en eenvoudiger te monteren. Ze zijn tevens voordeliger in aanschaf.

  Acrylaat biedt een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en is een populair materiaal voor lichtkoepels. Polycarbonaat is de ideale keuze voor wie op zoek is naar extra sterkte en slagvastheid, aangezien dit materiaal extreem duurzaam is en 250 keer sterker dan glas van dezelfde dikte.

  Hoeveel wanden voor een lichtkoepel voor overkapping?

  De isolatiewaarde van een lichtkoepel wordt bepaald door het aantal lagen. Bij een overkapping of carport is isolatie meestal geen vereiste, waardoor een enkelwandige lichtkoepel voldoende is. Wanneer uw overkapping echter geïntegreerd is in uw woning en fungeert als een verwarmde ruimte, is het raadzaam om te kiezen voor een meerwandige lichtkoepel. Kies dan voor een driewandige variant of zelfs vierwandige. Combineer dit met een isolerende pvc opstand om de thermische prestaties te optimaliseren en energieverlies te minimaliseren.

  Ventilerende uitvoering

  Ventilatie is doorgaans geen topprioriteit bij lichtkoepels voor overkappingen, maar het kan wel bijdragen aan het verminderen van condensvorming. Bovendien helpt een ventilerende uitvoering om te voorkomen dat insecten zich ophopen onder het glas. Dit maakt een ventilerende lichtkoepel een praktische keuze voor extra gemak onder uw overkapping.