Lichtkoepel met opstand

Bezig met laden...

Met een lichtkoepel en een dakopstand heeft u een complete set die gemakkelijk op een plat dak is te monteren. De keuze voor een koepel is afhankelijk van uw specifieke wensen. Bij het kopen van een lichtkoepel heeft u keuze uit het materiaal acrylaat of polycarbonaat. Beide zijn kunststoffen en zijn veel sterker dan glas van dezelfde dikte. Acrylaat lichtkoepels zijn dankzij de goede prijs-kwaliteitverhouding het populairst en zijn voordeliger dan polycarbonaat lichtkoepels. Polycarbonaat heeft een betere slagvastheid en is daarom de betere keuze wanneer het gaat om inbraakveiligheid.

  7 producten

  7 producten

  Dakopstand kiezen

  Bij het kiezen van een dakopstand is er keuze uit de materialen AVP of Polyester. AVP dakopstanden worden het meest verkocht en zijn voordeliger. Polyester dakopstanden zijn duurder maar hebben gemiddeld een betere isolatiewaarde vergeleken met dakopstanden van AVP. Daarnaast zijn er ook nog extra geïsoleerde opstanden gevuld met EPS voor nieuwbouw.

  Als u kiest voor een dakopstand, houdt dan rekening met een daksparing die 20 cm groter is dan de dagmaat. Bij een Polyester H15 dakopstand geldt hier 25 cm groter dan de dagmaat.

  Aantal wanden kiezen

  Daarnaast is er nog keuze uit het aantal wanden van de lichtkoepel. In de regel geldt hoe meer wanden de koepel heeft, hoe beter het isoleert. Zo kunt u kiezen uit enkelwandig tot en met vijfwandig of een super-isolerende wand. Lichtkoepels met minder wanden zijn voordeliger.