AVP opstanden

Bezig met laden...
AVP dakopstanden zijn vervaardigd uit PVC en worden gemaakt van alle mogelijk afmetingen behalve rond. Er zijn twee hoogtematen: standaard 16 cm of 30 cm voor een hoog dakpakket. De bovenste flens waar de koepel op gemonteerd zit is altijd 6 cm breed. De onderflens voor montage op het dak is 7,5 cm breed voor smalflens opstanden of 12 cm bij breedflens dakopstanden. Voor optimale isolatie zijn deze opstanden altijd dubbelwandig uitgevoerd. Voor een goede hechting met de dakbedekking zijn de opstanden voorzien van een geprofileerde buitenkant. Bij AVP opstanden dient de dakbedekking genoeg teruggelegd worden voor het aanbraden. Hierbij nooit de brander op de opstand richten.

  2 producten

  2 producten

  Maten van een AVP dakopstand

  De opstanden zijn beschikbaar in alle mogelijke afmetingen behalve rond. Daarnaast zijn ze beschikbaar in twee hoogtematen: standaard 16 cm of 30 cm voor een hoog dakpakket (op aanvraag). De bovenste flens, waar de koepel op gemonteerd zit is altijd 6 cm breed. De onderflens voor montage op het dak is 7,5 cm breed voor smalflens opstanden of 12 cm bij breedflens dakopstanden.

  De best isolerende dakopstand

  Voor optimale isolatie kiest u voor een dubbelwandig uitgevoerde PVC opstand met EPS vulling. De isolatiewaarden van deze opstanden zijn een van de hoogste in de markt en isoleren zelfs beter dan de gemiddelde polyester opstand. Zo haalt een PVC BF16 dakopstand met EPS vulling een u-waarde van 0,59 (hoe lager, hoe beter). Ter vergelijking, een polyester dakopstand van ongeveer dezelfde dikte heeft een u-waarde van 0,83. 

  Voor een goede hechting met de dakbedekking zijn de opstanden voorzien van een geprofileerde buitenkant. De dakbedekking dient genoeg teruggelegd te worden voor het aanbranden. Hierbij nooit de brander op de opstand richten.

  Advies bij het kiezen van de beste dakopstand

  Zoekt u hulp bij het kiezen van de beste PVC dakopstand of over montage gerelateerde zaken? Aarzel dan niet om contact op te nemen met ons team van experts zodat zij u kunnen begeleiden bij het maken van de juiste beslissing.