Lichtkoepels plat dak

Bezig met laden...
Een lichtkoepel voor een plat dak is zeer handig als u meer licht wilt in een aanbouw, schuur of bedrijfsruimte. Door de constructie met een schuine opstand verspreidt het licht zich makkelijk over de ruimte. U brengt zo natuurlijk licht binnen en bespaart zo tegelijkertijd op uw energierekening. U hoeft immers overdag geen kunstmatig licht meer te laten branden. Omdat het onder een plat dak warm kan worden is het in vele gevallen verstandig een ventilerende lichtkoepel aan te schaffen zodat u frisse lucht binnen krijgt en warmte op een natuurlijke manier verdwijnt.

  3 producten

  3 producten

  Voordelen van een lichtkoepel voor plat dak

  De schuine opstand van de lichtkoepel zorgt ervoor dat het licht zich gelijkmatig verspreid over de ruimte, waardoor u optimaal kunt profiteren van zonlicht. Het gebruik van een lichtkoepel op een plat dak kan u aanzienlijk helpen met energiebesparing, aangezien u overdag geen kunstmatige verlichting meer nodig heeft.

  Ventilerende lichtkoepel kopen

  In veel gevallen kan het onder een plat dak behoorlijk warm worden, vooral tijdens de zomermaanden. In dat geval is het verstandig om te kiezen voor een ventilerende lichtkoepel. Dit type lichtkoepel zorgt niet alleen voor een goede lichtinval, maar biedt ook de mogelijkheid om frisse lucht binnen te laten en warme lucht weg te voeren op een natuurlijke manier. Een ventilerende lichtkoepel draagt zo bij aan een comfortabel binnenklimaat en vermindert de noodzaak voor airconditioning, wat opnieuw een positieve impact heeft op uw energieverbruik.

  Vormen en materiaal van lichtkoepel voor plat dak

  Bij het kiezen van de beste lichtkoepel voor uw plat dak zijn er diverse factoren om rekening mee te houden, zoals het formaat, het materiaal en de isolatiewaarde. U kunt daarnaast kiezen uit verschillende vormen, zoals ronde, vierkante en ook vlakke lichtkoepels.

  Daarnaast is er keuze uit de materialen acrylaat, polycarbonaat of verstevigd glas. Acrylaat lichtkoepels zijn hiervan het goedkoopst met een goede prijs-kwaliteitverhouding. Polycarbonaat lichtkoepels zijn slagvaster en duurder. Glazen lichtkoepels bieden een uitstekende isolatiewaarde.