Dakkoepels en dakkoepel plat dak prijzen

Bezig met laden...
Lichtkoepels.info levert dakkoepels snel tegen de beste prijzen. Een dakkoepel is verkrijgbaar in acrylaat en polycarbonnaat uitvoering en in de kleur helder of opaal. Er zijn verschillende typen dakkoepels: met opstand, een losse koepel, ventilerend, als dakbetreding, als HR ++ set of als daglicht tube. Een dakkoepel wordt toegepast op een plat dak en is uitermate geschikt voor een carport, overkapping, aanbouw, schuur of bedrijfspand. Alle dakoepels worden geleverd met 10 jaar garantie en in een groot aantal afmetingen.

Verschillende soorten dakkoepels

Zoals u op deze pagina kunt zien, hebben we de dakkoepels verdeeld in verschillende types. Om de keuze gemakkelijker te maken, treft u hieronder informatie per type dakkoepel.

Soort dakkoepel Omschrijving Materialen
Dakkoepel met opstand Koepel met dakopstand Acrylaat
Losse dakkoepel Koepel zonder dakopstand Polycarbonaat of acrylaat
Ventilerende dakkoepel Dakkoepel die open kan voor frisse lucht Polycarbonaat of acrylaat
Dakkoepel dakbetreding Dakkoepel om toegang te krijgen tot uw platte dak Polycarbonaat, acrylaat of gehard glas
Vlakke dakkoepel Koepels die geschikt zijn voor elke ruimte met een plat dak Gehard glas
Dakkoepel tubes Koepel die uitermate geschikt is voor schuine of hellende daken Polycarbonaat of acrylaat

Kunststof dakkoepel: polycarbonaat of acrylaat 

Bij veel dakkoepels in ons aanbod heeft u de keuze uit een acrylaat of polycarbonaat dakkoepel. Wat is het verschil?

  • Polycarbonaat dakkoepels: zeer slagvast materiaal dat bestand is tegen breuken. Ze zorgen voor extra inbraakveiligheid en zijn hierdoor geschikt voor ruimtes met een verhoogd risico op vandalisme en inbraak.
  • Acrylaat dakkoepels: minder slagvast, maar wel voordeliger qua prijs. Ze laten bovendien beter en meer licht door. Wenst u zoveel mogelijk daglicht, dan is acrylaat een goede keuze. 

Wat zijn de afmetingen van dakkoepels?

Per type dakkoepels ziet u welke afmetingen beschikbaar zijn. Voor de afmetingen van de dakkoepels maken wij gebruik van de dagmaat. Dat is de afmeting van de binnenkant van de koepel en de bovenkant van de opstand. Zoals u in onderstaande afbeelding kunt zien, is de dagmaat altijd 20 centimeter kleiner dan de daksparing, uitgezonderd H15 polyester opstanden. De dagmaat is bovendien 16 cm kleiner dan de buitenmaat. Er is ontzettend veel keuze qua afmetingen, dus er is altijd wel een passende dakkoepel te vinden. 

Het plaatsen van de dakkoepel

Wilt u een glazen of kunststof dakkoepel laten plaatsen? Aan de hand van de instructies voor het monteren van een lichtkoepel en de bijgeleverde bevestigingsmaterialen, kunt u dit ook eenvoudig zelf doen. U heeft hiervoor wel een opstand nodig van PVC of polyester die wij uiteraard ook kunnen leveren. Kijk hiervoor ook in de categorie dakkoepels met opstand.

Het schoonmaken van de dakkoepel

Gebruik absoluut geen chemische of agressieve reinigingsmiddelen voor het schoonmaken van de dakkoepel. Ook niet wanneer er sprake is van groene aanslag. Gebruik een zachte doek met neutraal schoonmaakmiddel, spoel de koepel af met een ruime hoeveelheid water en droog na met een droge doek. Wanneer u dit regelmatig doet, blijft de koepel goed schoon. 

Waarom bestellen bij Lichtkoepels.info?

Lichtkoepels.info heeft een zeer uitgebreid aanbod dakkoepels van topkwaliteit. Bij ons profiteert u van:

  • Gratis verzending boven 200 euro
  • Snelle levering binnen een week (uitgezonderd grote maten en weinig voorkomende uitvoeringen)
    Complete levering inclusief bevestigingsmaterialen
  • Laagste prijsgarantie

Wacht dus niet langer, bestel een passende dakkoepel en zorg voor meer natuurlijke lichtinval. Hulp nodig? Bel naar 0252-622345 of stuur een mail naar info@lichtkoepels.info. Wij helpen u graag verder bij de juiste keuze. 

Ontdek deze producten