Polyester opstanden

Bezig met laden...

Polyester dakopstanden voor lichtkoepels hebben een hogere isolatiewaarde dan AVP opstanden maar worden doorgaans minder vaak toegepast. Deze opstanden zij altijd dubbelwandig uitgevoerd en gevuld met polyurethaanhardschuim. voor een betere hechting met de dakbedekking is een polyester opstand ruw uitgevoerd en voorzien van een weerbestendige coating. Bijna alle maten zijn te verkrijgen met polyester opstand, ook alle ronde afmetingen. Er is een afwijkend type: de polyester H15 opstand. Deze heeft een mindere isolerende werking dan de overige opstanden van polyester: de E15, E30 en E50. Er zijn nog twee andere verschillen: de H15 heeft een dakuitsparing van dagmaat plus 25 cm i.p.v.. 20 cm bij overige uitvoeringen en heeft onderflens van 8 cm i.p.v. 12 cm. Alle polyester opstanden hebben een bovenflens van 6 cm. De hoogte van de opstanden kan afgeleid worden van de naam; E15 is 15 cm hoog en de E30 30 cm.

  6 producten

  6 producten

  Maten en uitvoeringen van een polyester dakopstand

  De polyester opstand is altijd dubbelwandig uitgevoerd en is gevuld met polyurethaan hardschuim, wat resulteert in uitmuntende thermische prestaties.

  Er zijn verschillende uitvoeringen beschikbaar: de E15, E30, E50 en H15. Hierbij duidt het getal de hoogte van de opstand aan, zo is E15 dus 15 cm hoog en E30 is 30 cm hoog. De polyester H15 opstand is een afwijkend type. Deze heeft een minder isolerende werking dan de overige opstanden, maar is ook voordeliger. Daarnaast heeft de H15 een andere dakuitsparing, namelijk de dagmaat plus 25 cm. Dit in tegenstelling tot gangbare uitvoeringen waar de dakuitsparing de dagmaat plus 20 cm is.

  Alle polyester opstanden hebben een bovenflens van 6 cm en een onderflens van 15 cm, met als uitzondering de H15 die een onderflens heeft van 8 cm.

  Het kiezen van de beste polyester dakopstand

  Als u hulp nodig heeft bij het kiezen van de beste polyester dakopstand, twijfel dan niet om contact met ons op te nemen voor deskundig advies en ondersteuning bij het maken van de juiste keuze.