Platdakraam

Bezig met laden...

Op zoek naar het juiste platdakraam voor uw woning? Bij ons vindt u een uitgebreid overzicht van populaire merken en modellen, waarbij we ze met elkaar vergelijken op verschillende vlakken. Het is belangrijk om bij de keuze van een platdakraam rekening te houden met specifieke eigenschappen. Zo bieden de verschillende merken van platdakramen elk hun eigen voor- en nadelen.

  14 producten

  1. Skylux iWindow voor alle opstanden
   Vanaf € 420,17 € 347,25

  14 producten

  Topmerken: Skylux, Fakro en Velux

  Skylux staat bekend om de uitstekende isolatiewaarden en kwaliteit in hun assortiment. Met een strakke uitstraling zijn Skylux platdakramen ideaal voor iedereen die op zoek is naar een hoogwaardig product dat zowel functioneel als esthetisch aantrekkelijk is. De isolerende prestaties zorgen voor energiebesparing en een comfortabel binnenklimaat. Daarnaast zijn de Skylux platdakramen in zeer veel verschillende afmetingen verkrijgbaar. Skylux is gemiddeld iets duurder dan Fakro, maar goedkoper dan Velux. Prijzen van Skylux beginnen vanaf €655,89.

  Fakro biedt platdakramen van sublieme kwaliteit met een robuust en modern design. Het merk onderscheidt zich door het brede aanbod en innovatie, waardoor er voor elke situatie een passend platdakraam beschikbaar is. Zo biedt Fakro bijvoorbeeld een Walkable platdakraam, een schuin vlak platdakraam en een ventilerend platdakraam op zonne-energie. Prijzen van Fakro platdakramen beginnen vanaf €609,83.

  Velux is een bekend merk op het gebied van platdakramen en biedt producten van zeer goede kwaliteit en isolatiewaarden. Hoewel Velux minder afmetingen beschikbaar heeft dan Skylux en Fakro, bieden ze wel een unieke gebogen glas platdakraam variant. Dit type platdakraam zorgt voor een esthetische look en maakt het mogelijk om nog meer natuurlijk licht in de ruimte te brengen. Velux platdakramen zijn gemiddeld wat duurder en beginnen vanaf €793,70.

  Voordelen van een platdakraam

  Platdakramen zijn een waardevolle toevoeging aan elke woning en bieden tal van voordelen. Door het vergroten van de hoeveelheid natuurlijk licht in huis ben je minder afhankelijk van kunstmatig licht, wat resulteert in energiebesparing. Bovendien draagt een gezond binnenklimaat bij aan verbeterd wooncomfort. Dit maakt de woning aantrekkelijker voor potentiële kopers en verhoogt de waarde van de woning.

  De toegenomen hoeveelheid natuurlijk licht heeft ook een positief effect op het welzijn van de bewoners, aangezien het bijdraagt aan een ruimtelijk gevoel in huis en als vervolg de stemming verbetert.

  Ventilatiemogelijkheden zijn beschikbaar in bepaalde modellen platdakramen, wat zorgt voor frisse lucht die de ruimte binnen komt. Dit bevordert niet alleen een gezond binnenklimaat, maar helpt ook vochtproblemen te voorkomen.

  Platdakraam afmetingen voor optimaal daglicht

  Platdakramen zijn verkrijgbaar in diverse afmetingen. Bij Fakro variërend van vierkante modellen van 60x60 cm tot 140x140 cm en rechthoekige modellen van 60x90 tot 120x220 cm. Skylux biedt de meeste maten met als grootste maten 150x150 en 100x300. Raadpleeg de productpagina voor specifieke informatie over de beschikbare formaten.

  Voor wie op zoek is naar een extra grote lichtinval, biedt een vlakke lichtstraat de perfecte oplossing. Dit type dakraam bestaat uit één lang framewerk met meerdere ramen op een rij, wat zorgt voor een maximale lichtinval en een prachtig ruimtelijk effect. Uiteraard is dit wel duurder dan een enkel platdakraam.

  Ventilerende platdakramen: Gemak en comfort

  De meeste platdakraammodellen zijn beschikbaar in ventilatie uitvoering. Wat bijzonder handig is om frisse lucht binnen te laten en de ruimte goed te ventileren. Ventilerende platdakramen zijn er in zowel elektrische als handmatige varianten. Handmatige platdakramen worden geopend met een bedieningsstok en spindel, terwijl elektrische platdakramen het gemak bieden van een afstandsbediening.

  Elektrische platdakramen worden doorgaans aangesloten op het stroomnet, maar er zijn ook zonne-energie aangedreven modellen beschikbaar. Deze solar platdakramen hebben als groot voordeel dat ze niet op het stroomnet hoeven te worden aangesloten, waardoor de installatie eenvoudiger wordt en er geen elektricien nodig is. Zo profiteer je van zowel gebruiksgemak als een milieuvriendelijke en energiezuinige oplossing.

  Extra functies: Zonwering en regensensoren

  Platdakramen kunnen beschikken over diverse functies die het wooncomfort verder verhogen. Zo biedt zonwering een uitstekende oplossing voor warmtewering tijdens de zomermaanden, waardoor het binnenklimaat aangenaam blijft. Verduisteringsgordijnen zijn een praktische toevoeging voor situaties waarin natuurlijk licht niet gewenst is, zoals in slaapkamers of tijdens een filmavond.

  Regensensoren zijn een handige functie die ervoor zorgen dat ventilerende platdakramen automatisch sluiten wanneer het begint te regenen. Dit voorkomt dat er regenwater in de woning terechtkomt. Deze extra functies dragen bij aan het gebruiksgemak en de functionaliteit van platdakramen, waardoor ze een nog waardevollere toevoeging aan de woning worden.

  fakro ventilerend platdakraam

  Montage: Waar rekening mee houden?

  Bij het monteren van een platdakraam zijn er enkele belangrijke aspecten waar je rekening mee moet houden.

  • Het is van belang dat de helling van je platte dak tussen de 2° en 15° ligt, om een goede afwatering te garanderen. Uitzondering hierop is het Fakro schuin vlakke platdakraam, dat wel gemonteerd kan worden op 0° hellende daken.
  • Wanneer de helling van je dak schuiner is dan 15 graden, is het niet geschikt voor een platdakraam. In dit geval kun je beter kiezen voor een regulier dakraam.
  • Bij de installatie van elektrisch bedienbare platdakramen dien je rekening te houden met de aansluitingen op het stroomnet. Deze aansluitingen moeten door een gekwalificeerd elektricien worden uitgevoerd om veiligheid en correcte werking te waarborgen. Uitzondering hierop zijn solar platdakramen die op zonne-energie werken. Deze hoeven niet aangesloten te worden op het stroomnet wat installatie eenvoudiger maakt en kosten bespaart.