Lichtkoepel dakbetreding

Bezig met laden...

Een lichtkoepel met daktoetreding geeft u toegang tot een plat dak of dakterras. Of u nu op zoek bent naar een simpel dakluik voor regelmatige inspectie of een meer luxe uitvoering voor toegang tot uw dakterras, het is allemaal mogelijk.

Een dakbetreding unit is tot 90 graden te openen en uitgerust met gasveren of glijders en afgewerkt met een klink en grepen. Kleine maten worden uitgevoerd met een AVP ventilatieraam van PVC, grotere maten hebben een verzwaard aluminium raamwerk voor extra stevigheid.

  7 producten

  7 producten

  Welk materiaal kiezen voor een lichtkoepel met dakbetreding?

  Het advies is om te kiezen voor een polycarbonaat lichtkoepel als de dakbetreding regelmatig gebruikt gaat worden. Polycarbonaat is namelijk veel sterker en slagvaster dan acrylaat. Voor de doorvalveiligheid is het dus een noodzaak dat de lichtkoepel zeer sterk is. Bij het regelmatig openen van de daktoetreding zal de lichtkoepel dan onbeschadigd blijven.

  Voor een lichtkoepel die incidenteel als daktoetreding gebruikt wordt – bijvoorbeeld alleen voor inspecties – is acrylaat een passende keuze. Acrylaat is voordeliger en heeft een goede prijs-kwaliteitverhouding. Daarnaast bieden de merken Fakro , Skylux en Velux ook de keuze uit een vlakke lichtkoepel van verstevigd glas. Het voordeel hiervan is een betere isolatiewaarde en de mogelijkheid voor toepassing van zonwering aan de binnen- en buitenkant.

  Dagmaat kiezen voor dakkoepels met dakbetreding

  U kunt ervoor kiezen om de lichtkoepel met daktoetredingsraam volledig zelf samen te stellen. Hierbij kunt u de lichtkoepel naar specifieke wens aanpassen. Het is belangrijk om rekening te houden met een redelijk grote opening om gemakkelijk door de dakbetreding heen te komen. Het advies is om minimaal 70x100cm of 80x80cm te kiezen voor de dagmaat van de opstand. 

  Bij het kiezen van het aantal lagen kunt u kiezen uit enkelwandig tot en met vierwandig. Hierin zit het verschil ook in de isolatiewaarde. Hoe meer wanden, hoe beter geïsoleerd van warmte en geluid.