Losse lichtkoepel

Een lichtkoepel is doorgaans bolvormig en vierkant of rechthoekig, maar een piramidevorm of ronde lichtkoepel komt ook vaak voor.  Daarnaast zijn lichtkoepels helder of opaal. Heldere lichtkoepels zijn transparant en laten meer licht door dan een opale  lichtkoepel van melkglas. Dat verschil is overigens kleiner dan vaak wordt aangenomen. Als een lichtkoepel opaal is dan is deze wel meer warmte werend en er kan niet doorheen gekeken worden. Dit is bij een heldere koepel wel het geval.

11 producten

11 producten

Hoe isolerend is een lichtkoepel?

De isolatiewaarden van een lichtkoepel kunnen nogal uiteenlopen. Bedenk daarbij dat niet elke situatie een isolerende werking nodig heeft. Bij een carport, veranda of overkapping is een enkelwandige koepel genoeg. Binnenshuis heeft u een dubbelwandige lichtkoepel nodig. Als u nog meer isolatie wilt dan neemt u een driewaardige  lichtkoepel of een superisolerende uitvoering. Over het algemeen geldt: hoe meer schalen des te hoger de isolatiewaarde.

Moet ik kiezen voor polycarbonaat of acrylaat?

De keuze voor polycarbonaat of acrylaat is een keuze  tussen prijs en slagvastheid. Acrylaat is goedkoper, veel verkocht en snel leverbaar. Polycarbonaat wordt veel gebruikt ibij inbraakgevoelige ruimtes. Met een hamer is op een polycarbonaat lichtkoepel te slaan zonder door de koepel heen te gaan.  Zeer sterk dus en veel gebruikt in bedrijfspanden. Let op, de isolatiewaarde van beide materialen is gelijk.