Losse lichtkoepel

Bezig met laden...

Het kiezen van de juiste losse lichtkoepel is afhankelijk van u specifieke wensen en in wat voor ruimte deze geplaatst zal worden. Meerwandige dakkoepels hebben een hogere isolatiewaarde en zijn daardoor beter geschikt voor verblijfsruimtes die goed geïsoleerd zijn. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een keuken, woonkamer of badkamer. Een lichtkoepel kan bestaan uit een enkele wand tot en met vijfwandig, of in een super-isolerende uitvoering. Enkelwandige lichtkoepels zijn beter geschikt voor buiten toepassingen zoals bijvoorbeeld een carport of veranda waar isolatie geen prioriteit heeft. Het voordeel van enkelwandige lichtkoepels is dat deze voordeliger zijn.

  13 producten

  1. Skylux iWindow voor alle opstanden
   Vanaf € 420,17 € 347,25

  13 producten

  Vorm en kleur van een losse lichtkoepel

  Lichtkoepels zijn doorgaans bolvormig en vierkant of rechthoekig, maar een piramidevorm of ronde lichtkoepel komt ook vaak voor. Deze verschillende vormen geven een andere verspreiding van het licht vergeleken met de standaard vorm lichtkoepels.

  Daarnaast zijn lichtkoepels helder of opaal. Heldere lichtkoepels zijn transparant en laten meer licht door dan opale lichtkoepels van melkglas. Dat verschil is overigens wel kleiner dan vaak wordt aangenomen. Als een lichtkoepel opaal is dan kan er niet doorheen gekeken worden, maar deze zijn wel warmtewerend. Dit komt doordat stralingswarmte geweerd wordt.

  Lichtkoepel materiaal

  Polycarbonaat lichtkoepels zijn 300 keer sterker dan glas en zijn slagvaster, krasbestendiger en inbraakbestendiger dan acrylaat lichtkoepels. Acrylaat lichtkoepels zijn echter voordeliger en zijn 25 keer sterker dan glas van dezelfde dikte. Bekijk ook de Skylux lichtkoepel en Velux lichtkoepels