Lichtkoepel

Een lichtkoepel op een plat dak verhoogt de sfeer in uw woning met gratis daglicht. Lichtkoepels.info heeft een groot assortiment met iedere denkbare dagmaat en uitvoering tegen de meest voordelige prijzen. Wij helpen u graag de juiste koepel te vinden door advies op maat zonder dat u daar lang op hoeft te wachten. Wij leveren losse koepels, dakkoepels met opstand, ventilerende lichtkoepels en lichtkoepels die als daktoetreding te gebruiken zijn. Daarnaast hebben wij licht tubes voor gratis daglicht op moeilijk bereikbare plaatsen. Voor een strak design en optimale isolatie hebben wij vlakke lichtkoepels met glas. Er zijn dus nogal vat mogelijkheden, wij helpen u graag de juiste keuze te maken voor uw situatie. Stuur ons een mail, begin een chatgesprek of bel ons direct voor meer informatie en een passend advies.

Waarom zou ik een lichtkoepel kopen?

Een lichtkoepel koopt u voor gratis daglicht en een prettige sfeer en in uw woning of bedrijfspand. Pas bij een dergelijke grotere ruimte meerdere lichtkoepels toe om de gezondheid en het plezier van uw werknemers te vergroten. Voldoende daglicht is essentieel voor ieder mens om zich prettig te voelen. Niemand wil immers in een donkere en kille ruimte werken of verblijven. Thuis is dat natuurlijk helemaal het geval. Het wooncomfort gaat zienderogen vooruit met het toepassen van een lichtkoepel in uw aanbouw, veranda of bijkeuken.

 

Wat is het voordeel van een kunststof lichtkoepel?

Lichtkoepels van kunststof is beter voor de portemonnee, het zijn goede lichtkoepels in vergelijking met lichtkoepels van glas. Het gewicht van een kunststof lichtkoepel is ook een stuk lichter dan een glazen lichtkoepel. De voornaamste reden om een kunststof lichtkoepel te kopen is de bolvormige of piramide vorm, waardoor het daglicht mooi verspreid binnen komt en regen en vuil minder blijven liggen dan bij een vlakke lichtkoepel.

 

De kwaliteit van onze lichtkoepels

Al onze lichtkoepels worden geleverd met 10 jaar garantie en zijn geproduceerd in Nederland volgens de strengste Europese normen en eisen. Wij staan voor de kwaliteit van onze producten en als het product niet is wat u ervan had verwacht dan kunt u het product altijd retourneren. Wij bieden u ook de mogelijkheid tot achteraf betalen aan als u dat prettig vindt. De montage is zeer eenvoudig door een simpel en doeltreffend design waardoor het voor (bijna) iedereen mogelijk is om de lichtkoepels te monteren. Kom naar onze showroom in Nieuw Vennep als u meer wilt weten over de verschillende uitvoeringen in verschil van kwaliteit. Wij adviseren u graag over de materialen en hun toepassing.

Bolvormige lichtkoepel

Lichtkoepels zijn er 2 verschillende vormen: bolvormig en en in piramide vorm. Een bolvormige lichtkoepel is te verkrijgen in verschillende uitvoeringen:

 

Hoe meer schalen des te hoger de isolatiewaarde van de lichtkoepel.

Een acrylaat of polycarbonaat koepel?

Naast het aantal schalen kunt u kiezen uit twee soorten kunststof lichtkoepels: acrylaat en polycarbonaat. Acrylaat heeft doorgaans een beter lichtinval maar polycarbonaat is slagvast en daardoor beter bestand tegen breuk. Het is soma lastig te bepalen of u een acrylaat of polycarbonaat licht heeft. Het onderscheid is op 2 manieren te maken:

  • De kleur van de doorsnede van het materiaal; polycarbonaat is donker en acrylaat helder

  • Polycarbonaat is beter in te drukken, acrylaat is stugger en breekt dus eerder.

Het voordeel van polycarbonaat lichtkoepels

Polycarbonaat heeft door door de unieke eigenschappen van het materiaal 2 duidelijke voordelen:

  • Bij brand gaat het niet druipen

  • Het is doorvalveilig

Dit is de reden dat bij publieke ruimtes een polycarbonaat onderschaal verplicht is.

Kies ik voor heldere of opalen lichtkoepels?

Iedere lichtkoepel is in de uitvoering helder (transparant) of opaal (melkglas) beschikbaar. Het grote voordeel van opaal is dat het zonlicht gefilterd wordt waardoor er minder stralingswarmte via de koepel binnenkomt. Het nadeel is dat de lichtdoorlaat beperkt wordt. Het ligt sterk aan het materiaalsoort en het aantal wanden in hoeverre de het daglicht afneemt. Heldere lichtkoepels zijn dus de beste keuze als u zoveel mogelijk daglicht wilt binnenkrijgen.

Wat is de prijs van een lichtkoepel?

De prijzen kunnen sterk uiteenlopen door het grote aantal afmetingen en uitvoeringen. Polycarbonaat lichtkoepels zijn duurder dan lichtkoepels gemaakt van acrylaat en een opstand van AVP is goedkoper dan een van polyester. Lichtkoepels met glas bieden meer comfort en isolatie maar zijn direct een stuk duurder dan lichtkoepels van kunststof. Het is niet altijd nodig om voor de duurste oplossing te kiezen, soms is het beter om voor een goedkoper alternatief te kiezen als dat de kwaliteit niet in weg staat. Iedere situatie is anders, een carport heeft een andere lichtkoepel nodig dan een keuken. Soms is isolatie belangrijk, in andere gevallen is juist ventilatie belangrijk. Ventilerende lichtkoepels zijn er in handmatige of elektrische uitvoering, de prijs loopt sterk uiteen. Informeer u dus goed over de verschillen in uitvoering en prijs, schroom niet contact met ons op te nemen als u er niet helemaal uit komt.

 

Wat is bestelmaat van een lichtkoepel?

Als u een lichtkoepel gaat kopen is het van belang de dagmaat van de lichtkoepel te weten. Dit is de binnenmaat van de van de bovenkant van de opstand of de binnenmaat van de bolling van de lichtkoepel zelf. Het is gevaarlijk om de buitenmaat te gebruiken om de maat van de lichtkoepel te bepalen. Dit komt doordat bij oudere lichtkoepels de dimensies van de lichtkoepel kunnen afwijken van de huidige standard die voor alle dakkoepel leveranciers gelijk zijn. Bij een lichtkoepel met een bepaalde dagmaat is de buitenmaat doorgaans 16 centimeter groter. Dus bij een dagmaat van 80x80 is de buitenmaat 96x96. Als u een nieuwe lichtkoepel wil kopen dan is het belangrijk te weten welke sparing in het dak u heeft en van daaruit de dagmaat te bepalen. Is de sparing bijvoorbeeld 100x100.

 

Lichtkoepel dagmaat

Dan zijn er drie mogelijkheden:

Een lichtkoepel met dagmaat 80x80 en een dakopstand van AVP E16 of polyester E15, eventueel voor extra isolatie verdikt uitgevoerd. De genoemde opstanden lopen namelijk 10 cm aan weerszijden schuin weg, dit is dus 20 centimeter in totaal

Een dakkoepel met dagmaat 75x75 met een polyester H15 opstand. Deze dakopstand loopt namelijk 12,5 centimeter aan weerszijden schuin weg, dit is dus 25 centimeter in totaal

Een lichtkoepel met dagmaat 100x100 en PVC R16 rechte dakopstand. De ze opstand loopt niet schuin weg.

   

 

 

 

Hoe wordt een kunststof lichtkoepel geleverd?

Kunststof lichtkoepels worden ook wel als plexiglas lichtkoepel aangeduid. Ze zijn uv bestendig. Iedere lichtkoepel wordt geleverd inclusief bevestigingsmaterialen met PE band. Dus alle schroeven, afdekdoppen en anti-diefstalkapjes zijn inbegrepen. Deze zijn verpakt in een plastic zak bijgevoegd. Doorgaans worden lichtkoepels met een vrachtwagen afgeleverd maar als het een moeilijk bereikbare plek is dan kan er ook met een bestelwagen geleverd worden.

 

Glazen lichtkoepel verhoogt de isolatiewaarde

Een lichtkoepel wordt tegenwoordig ook vaak uitgevoerd als een platdakraam. Het voordeel, naast een strak uiterlijk, is een goede isolatiewaarde. Vooral een uitvoering met drievoudig glas isoleert goed. Vooral ten opzichte van een enkelwandige lichtkoepel of een dubbelwandige lichtkoepel van kunststof is de een plat dakraam de juiste lichtkoepel als u op zoek bent naar koepel met een hogere isolatiewaarde.